Kdo jsme

HISTORIE

 

Tradice od roku 1878

Lihovarské řemeslo je s rodem Jenčíků neoddělitelně spjato po čtyři generace. První záznamy se nesou až do roku 1878, kdy se narodil první Jenčík, který se později rozhodl věnovat této delikátní práci. Dnes je tomu přes sto let, kdy s hrdostí neseme odkaz našich otců a s láskou jej předáváme dál.

Řemeslo s chutí

V první generaci šlo primárně o výrobu kvalitního lihu z přírodních surovin. Další generace pak přidaly výrobu destilátů ze švestek a jiných druhů domácího ovoce. Logickým vyvrcholením bylo vytvoření originálních lihovin, ke kterému rod Jenčíků dospěl ve třetí generaci. Po změně režimu se podařilo v r. 1991 začít podnikat v rodinné firmě.

A co považují Jenčíkovi za základ? Lásku k jejich řemeslu.

Naší prioritou je výroba nápojů z kvalitních surovin, které přináší vytříbenou a originální chuť. Dbáme na pečlivě dodrženou recepturu a byť dnes pracujeme s pomocí nejnovějších technologií, které zvyšují přesnost, i zde je nutný neustálý dohled lidských očí a rukou.

 

 

 

NÁŠ PŘÍSTUP

Kvalita & poctivost

Základ každého poctivého řemesla začíná u výběru kvalitních surovin. Díky desítkám let zkušeností i odbornému vzdělání Jenčíků, získanému v různých částech světa, umíme poznat dobré a špatné suroviny. Naše touha přinést zákazníkům to nejlepší je vysoká. Pokud se nám nepodaří získat ty nejlepší suroviny, jsme schopni zpomalit nebo zastavit výrobu a počkat do doby, než vyrobíme to nejlepší do našich lahví.

Ctíme tradice. A to nejen v poctivém přístupu k recepturám, výrobních postupech nebo chuťových tónech, ale také v lihovitosti našich produktů.

Díky tomu si s námi můžete užít stejnou kvalitu, s jakou se setkávali naši dědové.

Originální receptury

Rod Jenčíků nevynikal pouze pro pečlivě a s láskou vybírané suroviny, ale i vlastní kreativitu, která jim dopomohla k vytvoření řady unikátních receptur. Některé postupy a složení se táhnou do daleké minulosti, přesto se Jenčíkové zavázali k jejich řádnému dodržování dodnes.

Zpět do obchodu